I Sverige är det ett trögt system vi har för att få äga ett vapen och att bära det är i stort sett omöjligt för de flesta. Varför ska det vara på det sättet. Är det så att vi inte ska ha rätten att skydda oss själva och våra nära och kära? Är det så att vi är mindre vetande? Skulle vi gå och skjuta alla vi ser bara för att vi fick tillåtelsen att äga ett vapen? Här ska det vara utbildning som kostar massor med pengar. Sedan ska du antingen vara tävlingsskytt eller ha ett yrke som medför att du har behovet av ditt vapen i ditt dagliga arbete. Sedan ska du även behöva låsa in detta så att ingen annan kan komma åt det. Det hela leder ju till att du inte heller kan använda det när det verkligen behövs.

Ja, detta är tankar som jag har nästan varje dag. Annat är det i USA, och de vapenlagar som finns där. Här kan du ha ett vapen under kudden eller i sängbordet om något skulle hända. Där kan du snacka om att du har möjligheten att försvara dig. Leder inte detta till ett bättre skydd för alla människor. De kriminella som vill utföra inbrott och mord. De som bryter sig in i ditt hem. Ja, de kommer ju i alla fall aldrig att ha några problem att hitta ett vapen de kan använda i alla fall. Orättvist tycker jag som har mina rätter i USA, och tycker att Bush var den som hade skallen på den rätta platsen rörande detta stora problem.

Leder rätten att äga vapen till högre kriminalitet

Naturligtvis kommer det att finnas motståndare till rätten att äga och bära vapen. Här finns det de som påstår att detta skulle leda till flera mord och en högre kriminalitet. På andra sidan står de som verkligen förstår det hela. Förstår den säkerhet och skydd en människa kan känna genom att äga ett vapen de kan förvara fritt i hemmet. När du ser krasst på det hela så kommer du genast förstå att en sådan lagändring inte alls leder till mera mord och kriminalitet. Här handlar det ju om människor som skaffar ett vapen den lagliga vägen. De som registrerar att de är ägare av detta och som enbart skaffar det för att känna sig säkrare gentemot de som inte går den lagliga vägen.

Det är många som kallar mig för dum, mossig och ser mig som en människa med mindre vetande. Detta för min liberala inställning till rätten att äga ett vapen som skydd. Är denna tanke verkligen så konstig och oförståelig? Det som vill göra onda gärningar har det hur lätt som helst att finna precis vad de behöver för detta. Den som vill skydda sig den lagliga vägen har inte alls någon möjlighet till det. Är det så att jag som lever på landet ska ställa mig upp och kika in i loppet av en pistol utan att ha en chans att skydda mig? Kanske jag ska tro att jag är oövervinnelig, odödlig samt börja skratta och säga att du inte vågar skjuta. Är det verkligen någon som vill det?

Läs om hur det skulle vara i Sverige rörande vapeninnehav

På denna sajt kommer du att få läsa min uppfattning, som jag faktiskt tror delas av många, rörande hur det skulle vara gällande vapeninnehav i Sverige. Naturligtvis kommer detta att grunda sig i mycket information från USA. Här får du då läsa om det härliga landet i väster och om Bush som såg till att alla har friheten att skydda sig själva. Helt enkelt det fria landet där du själv kan ta hand om dig själv och din familj, utan att riskera att bryta lagen och få fängelse för det. Låter inte det som något Sverige och den svenska regeringen borde tänka till lite på?